Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ...



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ


 Την 1 Ιούνη ξεκίνησαν οι εγγραφές των μαθητών  για το  Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο.

 Το Υπουργείο Παιδείας σε εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης για τον λεγόμενο "Ενιαίο τύπο Ολοήμερου Δημοτικού" έστειλε εγκύκλιο για την εγγραφή μαθητών στα ολοήμερα τμήματα Δημοτικών στην οποία εντάσσει και τα Νηπιαγωγεία! Είναι προφανές ότι εκτός από ολοήμερα Δημοτικά θα κλείσει με τον τρόπο αυτό και ολοήμερα Νηπιαγωγεία!

 Στην εγκύκλιο αναφέρει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής. Βασική προϋπόθεση θέτει την προσκόμιση βεβαιώσεων εργασίας και των δύο γονέων. Για να χρυσώσει δε το χάπι και μετά την αντίδραση εκπαιδευτικών και γονιών κάνει δεκτές και τις κάρτες ανεργίας και κάποιες ευπαθείς ομάδες, πετώντας έξω από τα ολοήμερα τμήματα χιλιάδες παιδιά ανέργων, που δεν έχουν κάρτα ανεργίας αφού η μαύρη και ανασφάλιστη ελαστική εργασία καλά κρατεί, αυτοαπασχολούμενων κ.λπ.

  • Καλούμε όλους τους γονείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους Ολοήμερο Τμήμα Δημοτικού  ή νηπιαγωγείου, να καταθέσουν αίτηση ανεξαρτήτως του αν πληρούν τα κριτήρια της Υπουργικής Απόφασης και της εγκυκλίου και να απαιτήσουν την παραλαβή της από τον Διευθυντή.
  • Καλούμε τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊστάμενες των νηπιαγωγείων να παραλάβουν και να προωθήσουν στη Δ/νση  όλες τις αιτήσεις και να αποστείλουν καταστάσεις στη Δ/νση με όλα τα παιδιά που έκαναν αίτηση.
  • Καλούμε τους γονείς να κάνουν αίτηση για εγγραφή των παιδιών στο πρωινό τμήμα 7 – 8 των Δημοτικών Σχολείων, όπου υπάρχει ανάγκη.
  • Καλούμε τις προϊστάμενες νηπιαγωγείων να κάνουν εγγραφή όλων των παιδιών, νηπίων και προνηπίων.
  • Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους Συλλόγους Γονέων και τις Ενώσεις Γονέων να στηρίξουν με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις σε επίπεδο σχολείου, Διεύθυνσης και Περιφέρειας αυτή την απόφαση.



Ένωση Γονέων Νάουσας

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου