Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ημαθίας


  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
 

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Γονέων Νάουσας, των Συλλόγων Γονέων του 1ου και 2ου Γενικών Λυκείων, του ΕΠΑΛ Νάουσας καθώς και των Λυκειακών τάξεων της Ειρηνούπολης σε κοινή συνεδρίαση, συζητήσαμε τις πρόσφατες αποφάσεις για τις πανελλήνιες εξετάσεις και εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας για αυτές.

 Κοινή εκτίμηση είναι ότι οι αποφασισμένες ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας αδικούν τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου καθώς αποτελούν επί πλέον καταπόνηση στην προετοιμασία τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Επίσης αποτελούν εξίσου επιβαρυντική διαδικασία και για τις οικογένειες των παιδιών αυτών.

 Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την κατάσταση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την πλήρη απαξίωση του Λυκείου, την απόλυτη εξάρτηση του από τις εξετάσεις. Με τα μέτρα όμως αυτά δεν βλέπουμε να βελτιώνεται κάτι, αντίθετα τα προβλήματα των υποψήφιων μεγαλώνουν, το άγχος παρατείνεται. Ακόμα και η δυνατότητα απόκτησης Απολυτήριου Λυκείου με υψηλό βαθμό υπονομεύεται.

 Έχοντας την πίεση του χρόνου, την ψυχολογική αλλά και οικονομική δοκιμασία των οικογενειών μας απευθυνόμαστε στο Υπουργείο Παιδείας, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ζητάμε να γίνουν οι Πανελλήνιες πριν από τις ενδοσχολικές εξετάσεις. Να μην καταργηθεί η επαναληπτική εξέταση για όσους ασθενούν.

 Καλούμε τους φορείς των εκπαιδευτικών να πάρουν θέση, να υπερασπιστούν μαζί με τους γονείς, τους δικούς τους μαθητές.

 Ζητάμε δικαίωμα επανεξέτασης για όσους το επιθυμούν μαζί με κατοχύρωση βαθμολογίας μαθημάτων. Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει.


Τα Διοικητικά Συμβούλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου