Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ANAKOIΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ως πρόεδρος της Ενώσεως συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Νάουσας θα ήθελα να ενημερώσω γονείς και διδασκάλους πως από τα τέλη Φεβρουαρίου είχαμε στείλει μια επιστολή διαμαρτυρίας στους Διευθυντές όλων των σχολείων του Δήμου μας, όλων των φορέων μεταξύ αυτών και της εισαγγελίας, των Βουλευτών του Νομού μας και του Δημάρχου της Πόλης μας, αλλά και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με την οποία ζητούσαμε να επιληφθούν του θέματος ότι οι φάκελοι μαθήματος Θρησκευτικων βάση των απόφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκαν  αντισυνταγματικές, αντιπαιδαγωγικές,αντιορθόδοξεςκαι αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τις  υπουργικές αποφάσεις, δυνάμει των οποίων έχουν εκδοθεί τα βιβλίαφάκελοι Θρησκευτικών (πρόγραμμα Γαβρόγλου), επισημαίνοντας ότι  τα «βιβλία» συνιστούν «επέμβαση στον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των μαθητών».
Καλέσαμε όλους τους φορείς 1)      Να αποσυρθούν άμεσα τα παράνομα-αντισυνταγματικά, αντιπαιδαγωγικά και αντιχριστιανικά βιβλία-Φακέλους  του μαθήματος των Θρησκευτικών
με αντικατάσταση αυτών με έντυπο υλικό Ορθόδοξου Χριστιανικού περιεχομένου  (έως ότου εκδοθούν τα νέα βιβλία θρησκευτικών από το Υπουργείο σύμφωνα με ό,τι προβλέπει ο νόμος).
2)      Να πραγματοποιηθεί άμεση ενημέρωση Γονέων  και  μαθητών όσον αναφορά την απόφαση του ΣτΕ για το συγκεκριμένο θέμα.
Τέσσερεις μήνες μετά από όλο αυτό και χωρίς καμία αντίδραση από τότε, σήμερα ο εισαγγελέας καλεί τους Διευθυντές των σχολείων για διευκρινήσεις σχετικά με το μάθημα. Εμείς δηλώνουμε ευθαρσώς ότι δεν κάναμε μηνυτήρια αναφορά για κανέναν, ούτε έχουμε πρόθεση κακή για κάποιον, παρά μονάχα με αισθήματα καλής προαίρεσης να ενημερώσουμε τους γονείς για τα παιδιά μας, για το αύριο του τόπου μας. 
Παρακάτω επισυνάπτουμε και την επιστολή που έχουν παραλάβει ΟΛΟΙ μηδενός εξερουμένου από τα τέλη Φεβρουαρίου, χωρίς καμία αντίδραση ή αρνητική διάθεση γι' αυτό, ούτε λάβαμε απάντηση στην επιστολή μας. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ...
     ΄Οπως γνωρίζετε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣτΕ), με τις υπ’ αριθμ. 660 και 926 αποφάσεις του 2018 αλλά και τις νεώτερες 1749 και 1752 του 2019 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε αντισυνταγματικές, αντιπαιδαγωγικές, αντιορθόδοξες, και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τις  υπουργικές αποφάσεις, δυνάμει των οποίων έχουν εκδοθεί τα βιβλία- φάκελοι Θρησκευτικών (πρόγραμμα Γαβρόγλου), επισημαίνοντας ότι  τα «βιβλία» συνιστούν «επέμβαση στον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των μαθητών».
    Κατά συνέπεια και με βάση όσων ορίζει το άρθρο 25 παρ.3 του Υπαλληλικού Κώδικα,η μη συμμόρφωση και η επιμονή κάθε αρμοδίου να διδαχθεί το μάθημα μέσα από τα σχολικά αυτά εγχειρίδια συνιστά πράξη άδικη, παράνομη και αξιόποινη και γεννά λόγο αποζημιώσεως για ηθική βλάβη…
Σύμφωνα με τα παραπάνω καλείστε :
1)      Να αποσύρετε άμεσα τα παράνομα-αντισυνταγματικά, αντιπαιδαγωγικά και αντιχριστιανικά βιβλία-Φακέλους  του μαθήματος των Θρησκευτικών
με αντικατάσταση αυτών με έντυπο υλικό Ορθόδοξου Χριστιανικού περιεχομένου
(έως ότου εκδοθούν τα νέα βιβλία θρησκευτικών από το Υπουργείο σύμφωνα με ό,τι προβλέπει ο νόμος).

2)      Να πραγματοποιηθεί άμεση ενημέρωση Γονέων και μαθητών όσον αναφορά την απόφαση του ΣτΕ για το συγκεκριμένο θέμα.
Σας γνωστοποιούμε πως είμαστε αποφασισμένοι να παρακολουθήσουμε στενά το συγκεκριμένο θέμα και, εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία κατά παντός υπευθύνου (και προσώπου),ώστε να διασφαλιστούν  τα δικαιώματα και η ηθική και πνευματική ασφάλεια όλων των μαθητών κάθε σχολείου του Δήμου μας.

Με τιμή
Ένωση Γονέων &Κηδεμόνων Δήμου Νάουσας.

¨


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου